Răspuns :

Răspuns:

Verbul= este o parte de vorbire care exprimă o acțiune.

Pronumele personal = este un pronume care se refera la diferitele persoane gramaticale.

Adjectivul =este o parte de vorbire flexibila. Arata însușirea unui obiect, însoțește si determina un substantiv.

Substantivul = În gramatică, substantivul este o parte de vorbire, adică o clasă lexico-gramaticală deschisă de cuvinte, a cărei definiție diferă de la un tip de gramatică la altul și de la gramatica unei limbi la alta.

Răspuns:

Asa te pot ajuta!

- Verbul este o parte de vorbire flexibilă care exprimă în general acțiuni ale persoanelor/obiectelor. Acestea pot fi verbe predicative ( au inteles de sine statator) si și verbe nepredicative – nu au înțeles de sine stătător. Verbele nepredicativ sunt de două feluri: verbe auxiliare și verbe copulative.

- Adjectivul este o parte de vorbire flexibilă care arată însușirea unui obiect, însoțește și determină un substantiv. Adjectivul se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat.

- Pronumele  este o parte de vorbire flexibilă care înlocuiește un substantiv și, de regulă, își schimbă forma (flexionează) după gen, număr, caz și persoană.În funcție de schimbarea formei după persoană, pronumele se împart în pronume cu forme personale și pronume fără forme personale.

- Substantivul  este o parte de vorbire flexibilă care denumește nume de obiecte (ființe, lucruri, fenomene ale naturii, însușiri, sentimente, stări sufletești, acțiuni, relații dintre oameni). Substantivele sunt de două feluri: substantive comune și substantive proprii. La rândul lor, ambele tipuri de substantiv pot fi: simple sau compuse.

Explicație:

Toate  acestea sunt parti de vorbire flexibile deoarece își schimbă forma după gen, număr, caz, persoană, mod, timp, diateză.