Răspuns :
Explicație:
Când auzi cuvântul ”grăsime” te gândești la ceva rău? Te gândești că te vei îngrășa, îți va crește colesterolul și lista poate continua cu alte lucruri rele la care ți-a fugit gândul când ai citit cuvântul sus menționat.
Află că găsimile sunt bune. Chiar foarte bune pentru organismul nostru.
Grăsimile se definesc ca fiind compuși ce conțin esteri ai acizilor grași cu glicerina, care se mai numesc și trigliceride.
Că există două tipuri de grăsimi. Animale și vegetale. Grăsimile animale, solide și saturate ( din carne de pui, porc, curcan, vită, etc). Grăsimile vegetale, lichide de cele mai multe ori și nesaturate ( ulei de floarea soarelui, de in, de porumb, etc)
Grăsimile sunt indispensabile corpului uman, având în vedere că un adult are nevoie de 100g de grăsimi, zilnic. O dată depășită acestă cantitate, în mod repetat, grăsimile devin periculoase. Însă cu grijă, te poți bucura de o friptură de porc și o salată verde.
Grăsimile oferă energie și construiesc celule sănătoase.
Grăsimile ajută la dezvoltarea creierului furnizând componente structurale nu doar pentru membranele celulare ale creierului dar și pentru mielină.
Grăsimile ajută corpul să folosească Vitaminele A, D, E și K, solubile în grăsime. Asta înseamnă că grăsimea din alimente ajută corpul să asimileze acete vitamine.
Grăsimile formează înveliș protector pentru organe.