Răspuns :
Răspuns:
4.
->Funcția respiratorie a laringelui este pusă în evidență prin protejarea căilor respiratorii cu ajutorul epiglotei, care oprește accesul bolului alimentar sau a altor obiecte străine, de exemplu, în timpul deglutiției (deglutiție=înghițire), prevenind obstrucția căilor respiratorii.
->Fonația se produce prin trecerea unui flux constant de aer din plămani pe la nivelul corzilor vocale pe care le pune in vibrație și se produce sunetul primar, care apoi este modificat la nivelul cavităților supraglotice și se formează vocea.
Profilaxia=prevenirea
Datorită orientării orificiilor nazalae în jos sunt prevenite multe obstrucții respiratorii, nu se pot aduna și rămânea lichide în nas, nu ne plouă în nas :))
Mi se pare o cerință de 2 lei. :/
6.
Cele două etape sunt inspirația și expirația și doi factori care ajută la realizarea lor sunt mișcările diafragmei și ridicarea grilajului costal cu ajutorul mușchilor inspiratori.
7.
În ordine de sus în jos:
Arteara
Capilarele 1,4
Venă 5, 6
Trunchiul arterei pulmonare
Venele pulmonare(Vena pulmonară × 4) 2
Arteara aortă
Vena cavă(superioară & inferioară) 5
8.
Emfizemul pulmonar
Deoarece afectează alveola pulmonară, la nivelul căreia are loc schimbul de gaze respiratorii. În consecință capacitatea de difuziune la nivelul membranei alveolo-capilare scade.