Răspuns :
Şcoala este locul în care elevii petrec o mare parte din zi, astfel că pentru ei şcoala devine o a doua casă. O casă în care fraţii sunt colegii de clasă, iar părinţii sunt profesorii sau învăţătorii. Aşa cum, în fiecare zi, părinţii sunt atenţi la comportamentul copiilor, le oferă acestora sfaturi şi învăţăminte şi profesorii îi supraveghează şi le oferă poveţe. În plus, faţă de părinţi, profesorii au în grijă de educaţia elevilor. Ceas de ceas şi minut de minut, profesorii oferă învăţăceilor din faţa lor cunoştinţe şi informaţii valoroase despre lumea înconjurătoare, despre cultura lumii şi istoria acesteia. Ajutaţi de educaţia primită şi de experienţa acumulată de-a lungul anilor, profesorii formează generaţii de copii. Cu multă muncă şi perseverenţă, profesorii reuşesc să transforme copiii interesaţi doar de joacă, în elevi interesaţi de educaţie şi civilizaţie.
Pe nesimţite, zi de zi, cu ajutorul şcolii, elevii îşi lărgesc orizontul asupra lumii. Opiniile lor devin argumente ştiinţifice, iar sentimentele şi pasiunilor sunt integrate în marea cultură a civilizaţiei umane. Privită în ansamblu, şcoală pregăteşte copiii să devină adolescenţi educaţi, iar mai apoi adulţi responsabili, capabili să înţeleagă enigmele acestei lumi, să-i desluşească tainele. Prin educaţia oferită de către profesori elevilor este asigurată evoluţia speciei umane, o evoluţie bazată pe informaţii certe şi diverse. Pentru elevi, şcoala este un izvor nesecat de informaţii, un izvor din care curge necontenit ştiinţă şi cultură.
Deşi este înţeleasă de mult ori greşit, şcoala nu este doar un loc în care se întâlnesc elevii şi profesorii. Nu este nici sala de clasă în care profesorul întreabă, iar elevul răspunde, iar pe baza răspunsului acesta din urmă este notat. Şcoala este un cuib de înţelepciune, este o interesecţie în viaţă, care îţi permite să o apuci, în funcţie de interese sau pricepere, pe unul din drumurile care ţi se deschid în faţă. Sper ca este bine !!