Răspuns :

Anul acesta am vizitat impreuna cu doamna diriginta si cu colegii de clasa Curtea Domneasca de la Targoviste, cunoscuta si ca cetatea de scaun a vechilor voievozi. Aceasta se afla chiar in centrul municipiului Targoviste si a fost resedinta aproape tuturor voievozilor de la Mircea cel Batran si pana la Constantin Brancoveanu. Lucrul care iti fura prima oara privirea si care mie mi-a placut cel mai mult a fost celebrul Turn al Chindiei. Turnul îndeplinea pe vremuri un rol militar de prim ordin în viața curții medievale, servind ca punct de observație, iar ulterior drept închisoare. acesta este înalt de 27 m și are o bază în trunchi de piramidă placată cu piatră de talie, care continuă cu un cap cilindric de cărămidă, cu două etaje. În interior, pe zidurile sale, figura și faptele lui Vlad Țepeș sunt descrise luxuriant. Din varful acestuia, orasul se vedea minunat si un amalgam de sentimente m-a patruns. Pentru cateva secunde am inchis ochii si mi-am imaginat toate intamplarile ce au avut loc in jurul meu. Imi imaginam luptele inversunate si parca auzeam si clinchetul sabiilor ce se loveau intre ele. Imi este greu sa explic ce am simtit, dar cred ca cel mai predominant sentiment a fost acela de mandrie. Am fost mandru/mandra de reusitele poporului meu ce a aparat tara din spatele acestor ziduri.
Am continuat turul cetatii si am trecut pe Turnul Clopotniței unde, în stânga, pe o bucata de marmură sunt trecuți cronologic toți domnitorii ce și-au săvârșit aici domnia. Am intrat si in Biserica Domneasca, dar din nefericire nu am putut vedea prea multe deoarece nu era deschisa in intregime publicului.
A fost o experienta de neuitat, un loc pe care as vrea sa il mai vizitez si sa mai pot simti spiritul eroilor ce si-au pierdut viata in interiorul zidurilor Curtii Domnesti de la Targoviste.