Descrietii un biom unul dintre (desert , taiga , thundra , savanna) Va rog e foarte urgent foarteeee
dau coroana , va rog e foarte foarte foarte foarte foarte foarte urgent!!​
PS: Trebuie descris doar un biom la alegere dintre (desert , taiga , thundra , savanna)

Răspuns :

Răspuns:

Deserturile sunt determinate de cantități mici de precipitații, nu de temperatură. Ele primesc de obicei mai puțin de 12 cm sau 30 cm de ploaie pe an. Cele mai uscate deserturi primesc adesea mai putin de o jumatate de inch sau 2 cm de ploaie pe an. Temperaturile în deșert sunt extreme. Din cauza lipsei de umezeală în aer, căldura se disipează repede în timp ce soarele se aprinde. În deșerturile fierbinți , temperaturile pot varia de la peste 37 ° C (37 ° C) în fiecare zi până la o temperatură sub 0 ° C (0 ° C) pe timp de noapte. Deserturile rece primesc în general mai multe precipitații decît deserturile calde. În deșerturile reci, temperaturile în timpul iernii variază între 0 ° C și 4 ° C, cu ninsori ocazionale.

Locație

Deserturile se estimează că acoperă aproximativ o treime din suprafața pământului. Unele locații de deșerturi includ:

Fierbinte

America de Nord

Coasta de Vest a Americii de Sud

Australia centrală

Africa de Nord

Orientul Mijlociu

Rece

Antarctica

Asia Centrala

Groenlanda

Cel mai mare deșert din lume este continentul Antarcticii . Se întinde pe 5,5 milioane mile pătrate și se întâmplă, de asemenea, să fie cel mai uscat și mai rece continent de pe planetă.

Cel mai mare deșert cald din lume este Desertul Sahara . Acesta acoperă 3,5 milioane de mile pătrate de teren în Africa de Nord. Unele dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată au fost măsurate în deșertul Mojave din California și în deșertul Lut din Iran. În 2005, temperaturile din deșertul Lut au atins o temperatură de 70,3 ° F (70,7 ° C) .

Vegetație

Datorită condițiilor foarte uscate și a calității slabe a solului în deșert, numai un număr limitat de plante pot supraviețui. Desert plantele au multe adaptări pentru viața în deșert. În deserturi foarte calde și uscate, plantele, cum ar fi cactușii și alte suculente, au sisteme radiculare puțin adânci pentru a absorbi cantități mari de apă într-un timp scurt. Ele au, de asemenea, adaptări la nivelul frunzelor , cum ar fi o acoperire cu ceară sau o frunză subțire asemănătoare acului pentru a ajuta la reducerea pierderilor de apă. Plantele din regiunile deșertului de coastă au frunze largi groase sau sisteme radiculare mari pentru a absorbi și a reține cantități mari de apă. Multe plante de deșert se adaptează la condițiile de uscare prin călătorii latente în perioade foarte uscate și cresc numai atunci când se întoarce ploaia sezonieră. Exemple de plante de deșert includ: cacti, yuccas, tufișuri de hrișcă, tufișuri negre, pere și crengi false.