Răspuns :
◇Bună◇
Obiceiul este o regulă de conduită ce se formează spontan ca urmare a aplicării ei repetate într-o perioadă de timp relativ îndelungată, într-o colectivitate umană. Obiceiul poate lua forma unor datini, tradiții ori practici cu caracter moral sau religios.
cele care marcheaza diferite evenimente ce se desfasoara de-a lungul anului. Sunt sarbatori religioase, cele legale, de munca agricola, de factori de mediu. Acestea vizau viata colectiva a satului, avand un caracter public si ciclic. Un loc special între obiceiurile religioase îl au cele specifice Crăciunului și Paștelui.
a doua mare categorie se refera la obiceiurile care atesta diferite momente importante din viata omului. Desfasurarea lor era legata de momente bine determinate, care nu se repeta de-a lungul vietii.
În 2010, programul era alcătuit din două liste. Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii este cea mai lungă și cuprinde „practici și expresii [care] ajută la demonstrarea diversității acestui patrimoniu și promovează înțelegerea importanței sale”. Lista Patrimoniului Cultural Imaterial care Are Nevoie de Conservare Urgentă este mai scurtă și cuprinde acele elemente culturale pe care țările și comunitățile implicate le consideră a fi într-o situație ce impune măsuri urgente pentru a le menține în viață.