Răspuns :
Răspuns:
Deși unele dintre aceste probleme sunt asociate, hipoacuzia și pierderea echilibrului nu coincid întotdeauna. Nu toți cei care suferă de probleme ale echilibrului suferă și de hipoacuzie, și nu toți cei afectați de hipoacuzie experimentează pierderi evidente de echilibru. Totuși, aceste două probleme se întâmplă uneori în tandem.
Din labirintită și boala Meniere poate rezulta hipoacuzia și pierderea echilibrului.
Labirintita este o infecție a urechiei interne. Se întâmplă atunci când labirintul, o structură a urechiei interne, devine umflat și inflamat. Această afecțiune poate conduce la hipoacuzie, tinitus, senzație de vertij și greață. Această condiție se mai numește și neuronită vestibulară, dar diferența este că neuronita vetibulară nu implică pierderea auzului. Cele mai multe persoane nu sunt afectate de hipoacuzie când suferă de o infecție a urechiei interne, dar este posibil să se întâmple. Atunci condiția se transformă în labirintită. Multe dintre cazuri pot să fi tratate și vindecate, dar infecțiile severe pot conduce la o daună de durată.
Boala Meniere, cunoscută anterior ca hidropsul endolimfatic, este o presiune crescută în labirint. Acest lucru poate cauza hipoacuzie, vertij sau tinitus. De obicei, Meniere afectează unilateral, deși au fost raportate și cazuri bilaterale. Nu există vindecare pentru boala Meniere, deși tratamentul medicamentos poate fi folosit să țină problema sub control. Persoanele care suferă de boala Meniere simt de obicei o presiune acumulată, înainte de un episod al bolii. După câțiva ani, boala poate dispărea de la sine.