Răspuns :
Studiu politic despre democrație
1. În textul prezentat, nu se vorbește despre participarea tinerilor la urne în mod special, însă în paragraful "înregistrarea percepțiilor și opiniilor tinenlor asupra unor teme referitoare la desfășurarea proceselor electorale din România" se referă la faptul că tinerii trebuie să fie educați și din punct de vedere politic, în așa fel încât ei să înțeleagă rolul și importanța votului de la urne.
2. Autoritatea Electorală Permanentă și-a propus ca obiectiv pentru studiu colectarea periodică de date din cadrul grupurilor-țintă alese.
3. În acest studiu, grupul țintă ales pentru cercetare este menționat în enunțul:
"în cazul de față tineri cu vârste între 16 și 24 de ani".
4. Acest studiu ajută la înțelegerea absenteismului la vot prin "credibilitatea și opinia despre activitatea reprezentanților aleși", în sensul că votanții nu vor mai veni la urne să voteze, dacă opinia despre cei pe care trebuie să îi voteze este rea și nu mai cred în promisiunile electorale.
5. Utilitatea unei astfel de cercetări este mare, pentru că doar astfel Agenția Electorală Permanentă va cunoaște opinia tinerilor pentru procesul democratic, care este votarea celor care vor conduce timp de patru ani destinele țării.
Interesul tinerilor pentru politică îi interesează și pe cei ce vor să fie votați, pentru că tinerii sunt o mare parte din cei cu drept de vot și cu cât sunt mai mulți cei care votează, cu atât șansele celor ce candidează la alegeri sunt mai mari.
În concluzie, prezența la vot mare este necesară, pentru ca să fie aleși cei mai buni reprezentanți, pentru că doar astfel se vor rezolva problemele cetățenilor.
În România, democrația trebuie să atingă un nivel cât mai ridicat, asemănător țărilor cu democrații puternice, cum sunt țările din Europa de Vest ca: Franța, Anglia, Elveția, sau chiar ca ale Statelor Unite ale Americii.