Răspuns :
Răspuns:
SPER SA ITI POTI EXTRAGE CE ITI TREBUIE
Explicație:
Desenul tehnic sau desenul industrial este un desen al unui produs sau unei părți a lui, redat conform standardelor (de obicei în proiecție ortogonală), pentru a reda într-o grafică plană clară informațiile necesare fabricării.
Reprezentarea in proiectii ortogonale este inca cea mai folosita metoda de redare a formei si dimensiunilor obiectelor in domeniul tehnic (fig). Metoda are la baza principiile geometriei descriptive, si utilizeaza mai multe imagini ale obiectului considerat, obtinute ca proiectii ortogonale pe mai multe plane de proiectie. In desenul tehnic clasic, r 757b12h eprezentarea in proiectii ortogonale poate reda complet forma si dimensiunile oricaror obiecte, oricat de complicate.
desen toate dimensiunile necesare executiei piesei.
Principiile si metodele generale de executare a cotarii, aplicabile desenelor tehnice din toate domeniile arhitectura, constructii, mecanic etc.), sunt prevazute in standardul SR ISO 129:1994.
Elementele cotarii sunt: cota, linia de cota, liniile ajutatoare de cota, liniile de indicatie, extremitatea liniei de cota si punctul de origine.
In unele cazuri pentru a putea intelege corect forma geometrica a pieselor, cotele inscrise pe desen sunt precedate, dupa caz, de simboluri grafice. In tabel sunt prezentate simbolurile care sunt folosite la cotare.
Cote functionale:
Cote nefuncționale
Cote auxiliare
Cote de forma,gabarit,poziție.
Cote de trasare ,prelucrare,control.
proiecția izometrică , proiecția dimetrică și proiecția trimetrică