Răspuns :

Castelul Corvinilor

Castelul este unic în România mulțumită arhitecturii sale gotice preluată din sud-estul Europei. Inspirat din stilul francez, locul care astăzi este un muzeu a fost punctul de atracție al multor pasionați de istorie sau artă cinematografică, dovadă stând numeroasele filme turnate în interiorul castelului.

Cunoscut și sub denumirea de Castelul Huniazilor, el reprezintă cetatea medievală a Hunedoarei și a fost inclus în topul destinațiilor de basm din Europa, fiind și unul dintre cele mai frumoase din lume.

Uriașa construcție a fost ridicată în secolul XV de către Ioan de Hunedoara pe vârful unei stânci la baza căreia curge liniștit pârâul Zlaști. Priveliștea este impresionantă atât din interiorul turnurilor castelului, cât și din afara clădirii, care este cea mai mare construcție cu funcționalitate civilă și militară aflată încă în picioare din România.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel nu este doar unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Europa, ci chiar din lume. In fiecare an, sute de mii de turisti care trec prin Paris viziteaza impresionanta constructie de 324 de metri. Din varf o sa ai parte e o priveliste deosebita, care te face sa simti ca ai cucerit intregul oras. Daca bugetul iti permite, in Turnul Eiffel exista si un restaurant de lux, perfect pentru o cina romantica in doi.

Statuia Libertati

În 28 octombrie 1886, președintele Statelor Unite ale Americii de atunci, Grover Cleveland, inaugura Statuia Libertății din New York. A fost un cadou din partea Franței, la împlinirea a 110 ani de la Declarația de independență a SUA. Aflați întreaga poveste a Statuii Libertății, din Pagina de istorie de astăzi.

Faimoasa Statuie a Libertății, cea care tronează pe mica insulă Liberty, la sud-est de Manhattan, la gura de vărsare a râului Hudson în Oceanul Atlantic, este, de fapt, franțuzoaică get-beget. Cel care a sculptat-o este Frederic Auguste Bartholdi, iar scheletul metalic din interior a fost realizat de nimeni altul decât Gustav Eiffel, faimosul arhitect și inginer structural  care a construit și turnul din Paris care îi poartă numele și a devenit simbolul orașului.

Statuia are o înălțime de aproape 93 de metri cu tot cu soclu și reprezintă o femeie acoperită de un drapel care ține în mâna dreaptă o flacără, iar în mâna stângă o placă pe care este inscripționată ziua independenței Americii: 4 iulie 1776. Au existat multe speculații cu privire la modelul după care scultorul a creat înfățișarea statuii, însă certitudini și documente istorice încă nu au fost descoperite pe această temă.

Statuia Libertății din New York a fost un cadou pentru Statele Unite din partea Franței, ca simbol al prieteniei dintre cele două națiuni. Statuia Libertății îi întâmpină în port atât pe cei care se întorc acasă, cât și pe cei care ajung, pentru prima dată, pe pământ american.

Și britanicii au o statuie similară, Britannia, care a existat înaintea Statuii Libertății. Britannia întruchipează valorile democratice britanice și a fost cunoscută mai ales atunci când ascensiunea Imperiului Britanic era la apogeu.

Statuia Libertății din New York are și o soră, mai mică, de fapt o statuie a libertății la o scară mai mică. A fost turnată în bronz în 1870 și a fost expusă cu ocazia expoziției universale de la Paris din 1900. Din anul 1906, ea se găsește în Gradina Luxembrug din Paris.

În zilele noastre, mai exact în mai 2019, a fost deschis în apropiere de statuie Muzeul Statuii Libertății, unde turiștii pot afla că activistul anti-sclavie francez Édouard René de Laboulaye este cel care l-a îndemnat pe Frédéric Auguste Bartholdi să ridice o statuie pentru a celebra emanciparea sclavilor din Statele Unite ale Americii. Tot în muzeu este expusă și torța originală din cupru și aur, care fusese avariată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial printr-o explozie pusă la cale de germani. În prezent, pe statuie se află o replică aurită a celei originale, montate în 1985.

Sper ca este ok

Răspuns:

Romania:Delta Dunarii

Europa:Colosseum

Statuia Libertati:este un obiectiv turistic se afla in Paris