Răspuns :
1. Ereditatea este proprietatea tuturor organismelor vii aparținătoare unei specii de a da naștere la urmași asemănători sau capacitatea organismelor de a transmite la descendenți anumite caractere ereditare.
2. Ereditatea caracterelor dobândite este o ipoteză care pretinde că organismele, depunând eforturi imediate în scopul adaptării la mediu obțin trăsături adaptive care se fixează în cadrul speciei prin transmiterea lor la urmași.
3.Genotipul este compoziția genetică a unei celule,organism sau individ;de obicei ea e determinată în raport cu un anumit caracter,sau o anumită trăsătură.
4.Fenotipul este un ansamblu de caracteristici sau trăsături ale unui organism.
5.Variabilitatea este proprietatea ființelor vii de a-și schimba însușirile lor morfologice,fiziologice, biochimice,ecologice,de a se deosebi unele de altele.
6.ADN-ul este format din molecule organice (cele mai complexe).
7.Mitoza este etapa ciclului celular prin care se realizează procesul de distribuire egală a materialului genetic al celulei mamă între două celule fiice.În faza de sinteză anterioară mitozei,celula mamă eucariotă și-a dublat cantitatea de material genetic,adică ADN,astfel încât prin diviziune celulară, rezultă două celule fiice,identice prin punct de vedere genetic atât între ele, cât și cu celula mamă.
Mitoza are o durată de aproximativ o oră și este împărțită în patru faze/etape:profaza,metafaza,anafaza și telefaza.
Rolurile mitozei sunt,de a asigura creșterea și dezvoltarea unui organism; asigură repararea țesuturilor afectate; asigură continuitatea reprezentanților unei specii.