Răspuns :

E cerebelul deoarece el coordoneaza creierul de a face miscari.

Explicație:

Cerebral adica cerebel.

Trunchiul cerebral este o formatiune nervoasa care continua in sus maduva spinarii. Are rolul de control al tuturor organelor prin nervii care pleaca de la nivelul lui. Ca aspect, are substanta alba la exterior si substanta cenusie la interior. Lezarea trunchiului cerebral este incompatibila cu viata( in cazul lezarii nucleilor vegetativi).
Cerebelul, numit si creierul mic, este o formatiune nervoasa care se ocupa cu echilibrul corpului. Extragerea lui nu produce moartea, se poate trai fara cerebel, dar in primele 6 luni apar fenomele de pierdere a echilibrului. E numit arborele vietii deoarece in disectie, substanta alba care se afla la interior seamna cu crengile unui copac prin substanta cenusie de la exteriorul cerebelului.
Diencefalul e tot o structura nervoasa, care continua in sus trunchiul cerebral. El e acoperit de emisferele cerebrale. El formeaza hipotalamusul(creierul endocrin al corpului).
Emisferele cerebrale sunt cele 2 parti componente ale creierului mare. Prin intermediul santurilor, emisferele sunt segmentate in lobi(frontal, occipital, parietal, temporal). Substanta cenusie e depusa la exterior, substanta alba e depusa la interior. Emisferele cerebrale ne ajuta sa intelegem complexitatea lumii si limbajul .