Răspuns :
Răspuns:
Spațiile verzi din perimetrul construibil sînt situate în limitele determinate de schița de sistematizare pentru acest perimetru.
Din această grupă fac parte: scuarurile, grădinile, parcurile, spațiile verzi din cadrul complexului, de locuit, fîșiile plantate stradale, plantațiile de arbori în linie, spațiile verzi din incintele unităților social-culturale și de învățămînt, spațiile verzi din incinta expozițiilor, spațiile verzi din cimitire, spațiile verzi din incinta unităților zoologice, plantațiile de protecție.
Spațiile verzi din teritoriu preorășenesc sînt situate în afara perimetrului construibil. Din această grupă fac parte zonele de agrement constituite în fondul forestier existent sau în afara acestuia, precum și unele unități de spații verzi din cele menționate la pct. 3.1, amplasate în teritoriul preorășenesc.
Criteriul de folosință
Avînd la bază acest criteriu, spațiile verzi se clasifică atît din punct de vedere al limitării accesului pentru vizitatori, cît și din punct de vedere al profilului unității de spații verzi și anume:
. Spațiile verzi cu acces nelimitat, din care fac parte: scuarurile, grădinile, parcurile, spațiile verzi din cadrul complexului de locuit, fîșiile plantate și zonele de agrement.
Spațiile verzi cu acces limitat, considerate spațiile verzi din incintele: institutelor social-culturale și de învățămînt; întreprinderilor industriale, expozițiilor; cimitirelor și unităților
verzi cu profil specializat, care includ grădinile botanice și plantațiile de protecție.