Răspuns:
b) Fata organului este cel mai aproape de reticulul endoplasmic. Fata trans e cea mai indepartata parte din nucleu, care secreta veziculete la diferite parti ale celulei. Exista o serie de lumeni si cisterne prin care curg produsele (o serie de saci aplatizati unul pe altul, la fel ca reticului endoplasmatic).
c) Meioza se referă la procesul prin care o singură celulă diploidă se împarte în 4 celule haploide. La om, o celulă normală a corpului are 46 de cromozomi (2 seturi de 23), deci un gamet uman are doar 23 de cromozomi.
Profaza I este următoarea etapă a meiozei I. În timpul profazei I, cromozomii omologi, unul care a fost moștenit de la tată și celălalt de la mamă, se întâlnesc și schimbă biți de ADN. Profaza I este ea însăși împărțită în 5 subfaze mai mici, fiecare denumită după apariția cromozomilor în timpul acelei faze. În timpul anafazei I, cromozomii omologi sunt separați și sunt împărțiți în două nuclee fiice distincte, fiecare conținând unul dintre cromozomii omologi și cromatidele surori atașate.