Tabloul este dedicar orasului Guernica, oraş din Tara Bascilor (în nordul Spaniel), bombardat de aviaţia germană în timpul
războiului civil din Spania, din anii 1996 - 1939.

1 Descrie tabloul. Ce sentimente iti trezeste?
2 Care crezi că este masajul transmis? Cum se leagă acasta cu spiritul epocii interbelice?
3 Ce alte curente literare si artistice s-au manifestat in perioada interbelică. URGENT!!! DAU COROANA❗❗❗​

Tabloul Este Dedicar Orasului Guernica Oraş Din Tara Bascilor În Nordul Spaniel Bombardat De Aviaţia Germană În Timpulrăzboiului Civil Din Spania Din Anii 1996 class=

Răspuns :

1) acest tablou imi treseste sentimente de interest in privinta acestui eveniment

2) Această operă marchează începutul angajării politice a artistului.Guernica este dedicat orașului basc Guernica, bombardat de aviația germană în timpul războiului civil din Spania. Ea se aseamana

cu perioada interbelica prin faptul ca Perioada interbelică desemnează intervalul de 21 de ani între cele două războaie mondiale (1918-1939) (asemanare razboaiele).A fost o perioadă zbuciumată în care, în ciuda păcii aparente, conflictele erau în stare latentă. Acum se concretizează cele trei ideologii care au schimbat fața lumii: fascismul, nazismul în special și comunismul. Aceste trei ideologii câștigă tot mai mult teren pe fondul unei apatii generale din partea democrațiilor europene.Guernica a fost expusă la Prado, după revenirea acesteia în Spania, în urma restaurării democrației, dar a fost mutată ulterior la Museo Reina Sofia, unde a fost găsit un spațiu expozițional mai mare pentru imensa pânză.

Anii de după război au fost deosebit de grei pentru fostele Puteri Centrale, care pierduseră războiul, în special pentru Austro-Ungaria care se va destrăma și pentru Germania care va suferi din cauza obligației de a plăti daune de război. Rata șomajului va crește, inflația va atinge cote nebănuite, violența stradală va instaura o stare de asediu.

3)Perioada interbelică a literaturii române (1918-1939) a fost una extrem de bogată în creații literare, operele publicate atunci fiind încă de actualitate și studiate de elevi la școală.

Ceea ce diferențiază perioada interbelică în literatura română de restul grupărilor culturale este faptul că în această perioadă au reușit să coexiste și să „înflorească” două curente literare de orientări opuse: modernismul și tradiționalismul românesc.

b) se dozvolta arta cimatografica ,teatrul de strada.

Arta românească dezvăluie transformările apărute în arhitectură, pictură și sculptură, datorită diverselor curente occidentale ce aduceau aerul modernist și în România. Astfel în arhitectură, neoclasicismul, clasicismul, eclectismul sau linia națională sunt curente ce aduc elemente noi în construcția clădirilor pentru a le da o înfățișare cât mai plăcută.

Pictura aduce o întreagă paletă de schimbări.