Când se evaluează autoritățile publice,se evaluează persoanele care dețin funcții în instituțiile acestor autorități.
•Ce calități trebuie să posede aceste persoane?Argumentați răspunsul.
•Analizează articolul 9/10,capitolul III,din,,Legea despre statutul deputatului" din 07.04.1994.
•Imunitatea parlamentară poate fi considerată formă de sustragere a deputaților de la controlul cetățenilor?În ce condiții?​
VĂ ROG FRUMOS!!!

Răspuns :

Răspuns:

  • După cum cunoaștem avem mai multe tipuri de autorități. Acestea sunt: autoritatea executivă,autoritatea judecătorească, autoritățile locale și consiliile raionale.Fiecare dintre acestea au și își ating scopul lor.Însă fiecare trebuie să posede calități, precum ar fi: dovada de dreptate, ascultarea, autorizarea și să nu uităm de respectare.Dacă toatae acestea vor fi respectate astfel vor fi și cerințele oamnilor auzite ducând la un stat mai puternic.
  • Exercitarea mandatului de deputat
  •    Art.14. - (1) Deputatul în Parlament, prin simplul fapt al alegerii lui, intră de îndată în dreptul deplinei exercitări a mandatului, pe baza certificatului doveditor al alegerii în Parlament, eliberat de Comisia Electorală Centrală, în condiţiile legii.
  • IMUNITATEA PARLAMENTARĂ

   Art.9. - (1) Imunitatea parlamentară are ca scop protejarea deputatului în Parlament împotriva urmărilor judiciare şi garantarea libertăţii lui de gîndire şi de acţiune.

(2) Deputatul nu poate fi persecutat sau tras la răspundere juridică sub nici o formă pentru opiniile politice sau voturile exprimate în exercitarea mandatului.

   Art.10. - (1) Deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată pe cauză penală ori contravenţională fără încuviinţarea prealabilă a Parlamentului după ascultarea sa.

Aici poți prescurta eu am ales la punctul 2 si trei info de pe net la 1 am scris eu.Sper că team ajutat!