Răspuns :
În noaptea de sâmbătă spre duminică este solstițiul de vară din 2020, adică momentul din an când emisfera nordică primește cea mai multă lumină din partea soarelui și marchează începutul verii, pentru că este cea mai multă zi din an.
Ziua are 15 ore și 30 de minute, iar noaptea doar 8 ore și 30 de minute. De acum și până la solstițiul de iarnă durata zilei va fi în scădere.
În astronomie, se numesc solstiții cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului.
///NU STIU DACA ESTE BINE. SUCCES!❤️///
Mergeam cu părinții mei la bunici. Era o după-amiaza destul de caldă și umedă, ceea ce prevestea cu siguranță ploaia. Am ajuns în jurul orei 17:35. Părinții mei m-au lăsat să mă joc pe o pătură în grădină, deoarece ei aveau mai multe treburi gospodărești. Orele treceau, vremea începea să se strice din ce în ce mai tare. Priveam spre cer cum norii albi si rari se fac din ce în ce mai negrii și mari acoperind cerul. Mă strigă bunica. Ezit câteva minute și privesc cerul. Un fulger lovește brusc, dându-ți impresia că se crapă cerul, apoi vine însoțit de un sunet asurzitor. Cerul se luminează. A fost o lumină orbitoare. Au urmat alte 3 experiente asemănătoare dar niciuna cu o intensitate așa mare. A fost o seară uimitoare.