Ajutor!!! B.Redactează un text de minimum 150 de cuvinte,în care să argumentezi dacă lectura este sau nu o modalitate de a te detașa de realitate, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Biruința unei iubiri de Dinu & Nelli Pilat,cât și la experiența personală sau culturală.
În redactarea textului,vei avea în vedere următoarele repere:
-formularea unei opinii față de problematica pusă în discuție,enunțarea și dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opiniei și formularea unei concluzii pertinente;
-utilizarea corectă a conectorilor în argumentare,respectarea normelor limbii literare(norme de exprimare,de ortografie și de punctuație),așezarea în pagină,izibilitatea,respectarea privind numărul minim de cuvinte.​

Ajutor BRedactează Un Text De Minimum 150 De Cuvinteîn Care Să Argumentezi Dacă Lectura Este Sau Nu O Modalitate De A Te Detașa De Realitate Raportândute Atât L class=

Răspuns :

Răspuns:

1. Ne oferă cunoștințe noi

 

Unul dintre cele mai importante motive pentru care citim cărți este pentru că acumulăm cunoștințe noi. Cărțile sunt o sursă bogată de informații. Vom citi despre subiecte variate și astfel ne vom mări sfera de cunoștințe. O carte nouă înseamnă cel puțin o informație nouă.

2. Reduce stresul și depresia

 

Cititul are un efect pozitiv și asupra corpului. O carte ne poate relaxa mai bine decât o plimbare în parc sau decât atunci când ascultăm muzică. Conform studiilor, cine citește mai mult are un nivel scăzut al stresului. Există mii, dacă nu milioane de cărți „self-help”,care încurajează cititorii să învețe să se bazeze pe ei înșiși și multe dintre acestea conțin exerciții, trucuri, rețete care ne conferă o claritate mentală și fizică, înlăturând astfel depresia.

3. Dezvoltă creierul

 

Studiile arată că cititul are efecte pozitive asupra creierului; dacă ești în permanență stimulat, la nivel mental și antrenezi creierul, păstrându-l activ, asta poate preveni demența (nebunia) și chiar boala Alzheimer. Creierul este un mușchi asemenea celorlalți din corpul uman și exercițiile îl mențin sănătos și puternic. Așadar, cititul poate fi asemănător cu rezolvarea unui puzzle care te antrenează și te ține în priză.

4. Îmbunătățește memoria

 

De fiecare dată când citim o carte trebuie să memorăm personajele, trecutul lor, spațiul, acțiunea, conflictul, intriga. Pe măsură ce creierul înregistrează toate acestea, memoria devine mai bună, mai eficientă. Mai mult, cu fiecare memorie pe care o creăm, celelalte vor deveni mult mai solide și puternice și astfel se va dezvolta și capacitatea de stocare.

5. Extinde nivelul de creativitate

 

Cu cât citim mai mult, devenim mult mai creativi. Spre exemplu, atunci când citim o carte science-fiction sau una despre Grecia Antică, ne „teleportăm” într-o altă lume. În lumea creată, imaginația noastră va funcționa la cel mai înalt nivel pe măsură ce vizualizăm lucrurile cu mintea noastră. Cea mai mare diferență dintre a citi și a ne uita la TV constă în faptul că citirea ne oferă posibilitatea de a ne elibera creativitatea. Noi gânduri ne deschid mintea pentru a redescoperi viața în moduri noi și mai bune. Începem să vedem lumea într-un mod diferit și astfel găsim noi soluții creative.

și le poți lua cu tine oricând pleci în vacanță, călătorești sau înainte de culcare.

Explicatie

Eu Am scris Cu ce ne ajuta cititul . Si nu . nu este o metoda de a te atasa de realitate , deoarece . atunci cand citesti. o multime de intamplari in capul tau depre acea carte citita.Asta este un lucru foarte frumos si va recomand sa citit cat mai mult pentru a va dezvolta psihic.