Răspuns :
Răspuns:
Reprezentările sunt procese mintale interne de înțelegere și reconstituire a informațiilor furnizate de imaginile primare (senzații și percepții). Aceste procese pot fi influențate de diferiți factori, în funcție de individ și de modul său de procesare al realității din jur.
Un prim factor este reprezentat de puterea de memorie a individului, imaginea fiind percepută cu ajutorul percepției și stocată în memorie până în momentul în care este necesara crearea unei reprezentari.
Un alt factor ce influențează procesul respectiv sunt condițiile în care s-a furnizat informatia, intensitatea, claritatea și importanta acesteia pentru individ. Dacă aceasta este o informație semnificativa și importanta, reprezentarea va fi mai detaliata și cât mai aproape de varianta originala.
Un ultim factor ar fi calitatea și cantitatea în care a fost percepută imaginea. De exemplu, o informație la care suntem expuși repetat, zi de zi, în circumstanțe clare, este mai mai ușor de reprezentat în planul mintal decât una mai puțin familiara sau care s-a petrecut cu mult timp în urma.
În concluzie, factorii de mai sus influențează calitatea reprezentărilor, acest proces fiind diferit de la o persoana la alta în funcție de condiții și de planul mintal al fiecăruia.