Răspuns :

Inca din cele mai vechi timpuri omul a avut indatoriri fata de societatea in care traia si mai putin drepturi. In ziua de azi, se presupune ca drepturile sunt in egala masura cu indatoririle. Drepturile omului nu trebuie confundate cu indatoririle acestuia fata de societatea in care traieste. Societatea este defapt locul in care omul are drepturi dar fata de care are totodata indatoriri morale, precum si alftel de indatoriri cum ar fi cele materiale.
   In primul rand, drepturile omului trebuie sa reprezinte ceea ce are voie sa faca, atata timp cat nu deranjeaza si nu incalca anumite reguli. Astfel ca, unui om i se permite sa-si construiasca un viitor prin munca si stradanie, prin ani grei care sa-si lase amprenta in constiinta omului, formandu-si astfel un caracter care sa complaca societatea si pe sine insusi, insa i se va interzice sa-si construiasca acest viitor din furt sau acte ilegale care sa afecteze echilibrul dintre indatoriri si drepturi.
   In al doilea rand, indatoriile fata de societate reprezinta un acord intre individ si societate, un acord prin care omul este obligat ca prin drepturi sa desavarseasca anumite actiuni care sa nu intre in dezacord si cel mai important lucru, sa nu suprime autoritatea si respectul fata de societate, deoarece un om care va fi mereu in opozitie cu societatea in care traieste va avea mereu de suferit din pricina acestor actiuni care vor duce la izolarea si judecarea individului si chiar alungarea din societatea respectiva.  
  Asadara, intre drepturile omului si indatoririle sale trebuie sa existe un echilibru constant, o balanta inclinata perfect pentru a asigura armonia in randul oamenilor, cei de la conducere, o armonie care sa multumeasca societatea in care traieste omul.  ( Sper ca iti este de ajutor, cel putin informativ ! :) ) 
In  primul  rand  consider  ca  e important  sa  ne  achitam  de  indatoririle,  obligatiile  ce  ne  revin  noua,  dar  impletindu-se  cu  respectarea  drepturile  omului.  In  al  doilea  rand  drepturile  omului  nu  sunt  altceva  decat  niste  reguli, norme ce  duc  la  o  viata  cu  demnitate. Din  punctul  meu  de  vedere  exista  o  stransa  legatura  dintre  aceste  doua  elemente,  deoarece  ne  arata  granita  a  doua  regimuri  politice.  In  al  treilea  rand  parlamentarii  au  obligatia  de  a  emite  legi  in  sprijinul  tarii. Parerea  mea  e  ca  acest  raport  are  o   granita  subtire,  deoarece  e  usor  sa  ne  axam  intr-o  parte mai  nefasta.  In  concluzie  sa  imbinam  aceste  doua  raporturi  cu  mult  interes  si implicare.  Asadar  acest  raport  reprezinta  un  regim  politic.