Răspuns :

Răspuns:

Civilizația chineză a apărut în mileniul al III-lea î.Hr. pe văile fluviilor Huanghe și Yangtze. În secolul al III-lea î.Hr., împăratul Shi Huangdi (221-210 î.Hr.) a întemeiat dinastia Qin și a unificat principatele existente într-un singur imperiu. Dinastia Han (206 î.Hr. - 220 d.Hr. ) deschis comerțul cu Occidentul. Fiind atacat de nomazii din nord (huni), imperiul s-a destrămat, dar s-a refăcut câteva secole mai târziu.

Viața unui locuitor al Chinei antice consta în procurarea hranei și muncă cât mai excesivă.Mulți țărani se trezeau de cum soarele răsărea și plecau să muncească pe câmp pentru a câștiga bani sau chiar hrana în urma muncii depuse.Cum ajungeau acasa aveau grijă ca familie să aibă ce mânca și unde dormi indiferent de sărăcia pe care trebuiau să o suporte.Acest proces a continuat timp de mii de ani, până când populația a evoluat.

Explicație:

Modul de viaţă al oamenilor în societăţile antice era determinat de condiţia socială, factorii economici, condiţiile naturale etc. În societatea antică familia, tradiţiile, legislaţia şi-au lăsat amprenta atît asupra vieţii individului, cît şi a comunităţii în ansamblu, determinînd trăsăturile specifice ale modului de viaţă.