Răspuns :
Răspuns:
1.RECIFUL-BARIERĂ BELIZE (BELIZE)
Reciful-barieră Belize, situat în Marea Caraibelor, constituie unul dintre cele mai diverse ecosisteme din lume. În 1996 a fost înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Umanităţii. Uraganele, pescuitul masiv, poluarea şi încălzirea globală au însă efecte devastatoare asupra lui. S-ar putea ca, în circa 20 de ani, acest colorat paradis submarin, care şi-a pierdut deja 50% din corali în 1998 din cauza uraganului Mitch, să devină istorie.
2.INSULELE MALDIVE
Schimbările climatice ameninţă să şteargă de pe hartă acest loc paradisiac. Exoticul arhipelag al Maldivelor se compune din 1.200 de insule de coral care se află la numai un metru deasupra nivelului mării. Fiind vorba despre ţara cu cea mai mică altitudine din lume, creşterea nivelului apei Oceanului Indian îi răpeşte din teritoriu milimetru cu milimetru. Potrivit ONU, arhipelagul va fi nelocuibil în anul 2100, pentru că insulele vor dispărea înainte de sfârşitul secolului. Locuitorii a 16 dintre ele au fost reaşezaţi în Sri Lanka, după ce guvernul Republicii Maldive a cumpărat o parte din teritoriu pentru a le asigura oamenilor un loc în cazul în care casa le-ar fi inundată.
3.GHEŢARII DIN PATAGONIA (ARGENTINA ŞI CHILE)
Regiunea din sudul Republicii Chile şi Argentinei este cunoscută pentru numeroşii săi gheţari, care se întind între Anzi şi Antarctida. Încălzirea globală topeşte 20 de milioane de tone de gheaţă pe an, fenomen care a condus la o creştere a nivelului apelor oceanelor de până la 50% de la sfârşitul lui 1900 încoace. În acest ritm, nu vor întârzia să dispară zonele îngheţate şi teritoriile cu altitudine mică. Impresionanţii gheţari din America de Sud merită să fie vizitaţi, pentru a se cunoaşte liniştea copleşitoare a uneia dintre cele mai slab populate zone ale lumii, înainte ca simboluri precum gheţarul Perito Moreno să dispară