Scrie un eseu de tip argumentativ de aproximativ 200 de cuvinte despre modul în care puterea este sau nu un mecanism ce dezumanizează pe individul care o deține.
!!!URGENT!!!
!!!OFER COROANA!!!!​

Răspuns :

   În societatea contemporantă, puterea reprezintă mecanismul prin care sunt puse în mișcare dorințele, aspirațiile și faptele dorite de popor. Deși în ziua de astăzi puterea politică este în slujba democrației, de-a lungul istoriei ea a marcat nenumărate situații în care conducătorii unor state au devenit autoritari și au uitat de lupta pentru binele comun pentru oameni.

    Din punctul meu de vedere, puterea poate fi un mecanism care îl poate dezumaniza pe individul care o deține, grăitoare din această perspectivă fiind chiar istoria europeană.

    Pe de o parte, libertatea, forța și importanța oferită individului de către putere îl poate face pe acesta să uite de nevoile poporului, de nevoile oamenilor pe care îi conduce și să ajungă un om bazat doar pe propriile interese. Deși aceste interese proprii pot afecta majoritatea oamenilor, persoanele orbite de putere pot acționa în mod grav, afectând imaginea țării pe care o conduc, pornind războaie civile, revolte sau revoluții, mai ales din cauza hotărârilor autoritare și nedrepte pe care le iau. De exemplu, personalitățile regimurilor autoritare s-au remarcat prin dezumanizarea de care au fost acaparați, din cauza luptei pentru putere, pentru dominație, acestea au contribuit la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

    Pe de altă parte, oamenii care dețin o putere prea mare, pe care nu o pot gestiona cum trebuie, devin de multe ori cinici, lipsiți de empatie și de înțelegere pentru persoanele pe care le conduc sau pe ale căror interese la apără. Astfel, acești oameni se dezumanizează treptat, considerând în mod eronat că puterea le va aparține pentru totdeauna. De exemplu, liderii comuniști din istorie, au conturat o societate bazată pe exploatare, în care cetățenii aveau mai multe îndatoriri decât drepturi, în care lipsurile clasei muncitoare nu reprezentau niciun interes pentru cei de la putere.

    Așadar, puterea, atunci când nu este gestionată corect, poate reprezenta un mecanism care  îl dezumanizează pe individul care o deține și istoria celui de-al Doilea Război Mondial confirmă cu tărie această idee.

╔════════❀

Explicație:  

╚════════❀

De aceea, trebuie să considerăm că principiul separației puterilor în stat reprezintă elementul prin care puterea politică este dozată în mod corespunzător, iar posibilitatea unor abuzuri de putere nu mai poate exista în modul în care au existat și au afectat mult istoria europeană a secolului XX.

╔════════❀

Succes!  

╚════════❀