Răspuns :
Salut,
Vei înțelege ușor cu câteva exemple.
Ori de câte ori la un interval de valori ai o paranteză rotundă deschisă, sau închisă, adică (, sau ), atunci acea valoare din capătul intervalului NU este inclusă în acel interval.
Exemplu:
(--3, 4) - din acest interval nu fac parte valorile --3 și 4, dar fac parte toate valorile situate între --3 și 4.
Ori de câte ori la un interval de valori ai o paranteză pătrată deschisă, sau închisă, adică [, sau ], atunci acea valoare din capătul intervalului ESTE inclusă în acel interval.
Exemplu:
[--3, 0) - din acest interval face parte valorea --3, dar nu face parte valoarea 0.
Dacă un interval se întinde până la minus infinit, sau până la plus infinit, atunci acel capăt al intervalului (--∞ sau +∞) are întotdeauna o paranteză rotundă și deschisă (mare atenție !), adică (, sau ).
Exemplu:
[--3, +∞), din acest interval face parte valoarea --3.
(--∞, 222] din acest interval face parte valoarea 222.
(--∞, 0), din acest inteval nu face partea valoarea 0.
Ai mare grijă că la orice interval capetele trebuie scrise numai în ordine crescătoare, adică de la cel mai mic la cel mai mare.
Adică este corect să scrii (--25, 0), pentru că 0 este mai mare decât --25, dar este greșit să scrii de exemplu (+22, --5), pentru că --5 este mai mic decât 22.
La orice interval poți combina orice valori posibile (pozitive, sau negative, infinite, sau nu), numai să fie scrise corect, adică să aibă capetele scrise numai în ordine crescătoare (de la cel mai mic, la cel mai mare).
Nu e chiar așa de greu, nu ? Ai înțeles ?
Green eyes.