Răspuns :

Bună!

*sunt mai mult comparații metaforice

∞ Înainte de a le folosi trebuie să le înțelegem sensul ∞

"frunza e ca o lacrima a copacului" → Această comparație face referire la desprinderea și plutirea lină a frunzei de pe crengile copacului către sol, asemenea unor lacrimi.

"frunza ca un fluture verde" → Această comparație evidențiază frumoasele conexiuni dintre elementele naturii; fluturele reprezentant al zborului delicat și verdele evidențiator al culorii frunzei, împreună creând o adevărată imagine artistică-> desprinderea liniștită a frunzelor de pe ramurile arborilor.

"frunza este ca o speranță a primăverii" → Verdele este culoarea predominantă a acestui sezon (referindu-mă la primăvara), atât iarba proaspătă cât și frunzișul sunt componente/elemente definitorii ale acestui anotimp, arătând că natura este încă "un boboc".

Enunțuri:

1) Stau rezemat de trunchi și văd cum plutește frunza ca o lacrimă a copacului.

2) Frunza ca un fluture verde se așază/aterizează pe petalele ofilite ale trandafirului. (nu știu cât de bine merge "aterizează")

3) Frunza este ca o speranță a primăverii, știu că anotimpul renașterii se aproprie când văd primele pete de verdeață prin pomi, pe jos ... pe oriunde.

Comparația este figura de stil care constă în alăturarea a doi termeni pe baza unor însușiri comune, reale sau imaginare pentru a scoate în evidență caracteristicile unuia dintre ei.