Răspuns :
Răspuns:
1. Relațiile româno-sovietice în perioada 1918-1944, erau reci, din simplul fapt că, Basarabia se afla în componența României încă din 1918, lucru nerecunoscut de către Uniunea Sovietică. Relația s-a stricat și mai tare în momentul în care, România a cedat Basarabia și Nordul Bucovinei, printr-un ultimatum, dat de către URSS. România a recuperat aceste teritorii pe durata războiului, dar au fost încorporate în URSS în toamna anului 1944.
2. România a fost "izolată" de restul țărilor membre ale Pactului de la Varșovia după reacția lui Nicolae Ceaușescu asupra invadării Cehoslovaciei din 1968.
2.1 Războiul rece nu aduce pace, în timp ce războiul fierbinte este crud și se sfârșește prin moarte/capitulare.
2.2 Sunt de părere că războiul rece a reprezentat o întrecere între marile puteri (SUA și URSS) și aliații lor, fapt determinat prin numeroase evenimente, unul dintre ele este reprezentat de către "Războiul din Coreea" din 1950, unde Nordul Coreei era sprijinit de China și URSS, în timp ce Sudul Coreei era sprijinit de SUA și aliații săi.
Tratatul de la Varșovia, este o versiune alternativă A NATO, care are ca scop apărarea țărilor socialiste față de o posibilă agresiune sau invadare din partea NATO.