Forța este o mărime fizică . . . . . . ce caracterizează orice acțiune care poate modifica starea de mișcare a corpurilor sau le poate deforma, precum și orice . . . . . . la aceste eventuale schimbări.
Funcționarea dinamometrului se bazează pe efectul . . . . . . al interacțiunii dintre corpuri.
Forța de frecare la alunecare se manifestă . . . . . . dintre două corpuri ce alunecă unul peste celălalt și se . . . . . . unui corp față de celălalt.
Lucrul mecanic al unei forțe constante este egal cu . . . . . . dintre modulul componentei pe direcția mișcării a forței ce acționează asupra corpului și distanța parcursă de corp în timpul acestei acțiuni.
Energia potențială . . . . . . a unui corp de masă m este egală cu: Epg = mgh, unde g este accelerația gravitațională, iar h este înălțimea la care se află . . . . . . al corpului în raport cu un nivel de referință căruia i se atribuie prin convenție o energie potențială nulă.
Pârghia de ordinul I are . . . . . . între punctul de aplicație al forței active, F, și punctul de aplicație al forței rezistente, F.
Un corp este în echilibru stabil dacă, la mici deviații față de poziția de echilibru, centrul de greutate . . . . . . .
Presiunea este o mărime fizică scalară numeric egală cu forța . . . . . . și uniform distribuită, exercitată pe o suprafață de un metru pătrat.
Variația de presiune produsă într‑un punct al unul lichid aflat în echilibru se transmite . . . . . . din volumul lichidului.