Răspuns :
Răspuns:
Padurea ecuatoriala
pozitia geografica: zona Ecuatorului (nordul Podisului Brazialian, Podisul Guyanelor, bazinul Amazonului - America de Sud), bazinul Congo-Africa, peninsula Indochina, arhipelagul Indonezian - Asia de Sud-Est.
tempratura: 25-28°C
precipitatii: 1000-3000 mm/an, umiditate mare (peste 85%)
vegetatia: padure luxurianta, cunoscuta sub denumirea de selvas, hylaea, bosanes, padurea are distributie etajata; arbori si arbusti cu valoare economica (arborele de cauciuc, arborele de cafea, arborele de cacao, palmierul de vin, palmierul de ulei, acaju, abanos, palisandrul, mango, arborele de scortisoara, bambus).
fauna: maimure diverse -cimpanzeii, pavianii, babuinii, urangutanii, reptile - sarpele boa, anaconda, pitonul, pasari - papagali, pasarea colibri, turcanii.
solurile: lateritice (feralsoluri)
Pădurile de foioase
Pădurile de foioase sunt zone de vegetație în care predomina vegetația arboricala și angiospermica. Ele sunt prezentate atât în zonele temperate, cât și în cele subtropicale și tropicale.
Limita între pădurile de foioase și cele de rășinoase se situează între altitudinile de 600-1300 m, în funcție de relief, supstrat și microclimat, care duc uneori și la înversiuni și vegetație.
Vegetație : principalii arbori ai pădurilor de foioase sunt : salcia, teiul, castanul, aninul, carpenul, plopul, etc..
Toamna, când arborilor le cad frunzele, funcția lor de fotosinteza încetează.
-forma coroanei este det în funcție de locul de creștere : arborii izolați au coroană în forma de cupola sau de sfera, în timp ce, în cazul masivor forestiere, dez acesteia este limitată.
-în funcție de intensitatea luminii, frunzele prezintă caracteristici anatomo-morfologice și fiziologice diferite: frunzele de lumina sunt mai mici, mai groase, cu o rețea de nervuri mai densă și stomate mai numeroase, comparativ cu cele de umbră.
Faună: În aceste păduri trăiesc : lupul, vulpea, căprioara, mistrețul, jderul, veverita, mierla, cucul, ciocănitoarea, sticletele, etc.
Condiții ecologice.
- Climat răcoros, cu ierni nici prea severe nici prea lungi, cu veri scurte și moderate sub raport termic
- Anotimpurile de tranziție, primăvara și toamna, caracterizate prin perioade de frig, joaca un rol capital.
- Perioadele marcate de secetă sunt inexistente
- Precipitațiile sunt abundente (cca 400-500 mm/an) și repartizate uniform pe parcursul anului.
- Solurile sunt brute de pădure, mai mult sau mai puțin levigate ;în funcție de gradul de aciditate și de umiditate.
Coroană și follow te rog!
Succes în continuare