Răspuns :

Răspuns:

A invata online reprezinta un concept nou pentru ambii actori implicati in procesul numit educatie - elevii si profesorii. Desi ideea de invatare activa prin intermediul internetului a fost deseori dezbatuta si considerata ca o oportunitate pentru scoala moderna, in realitate se observa faptul ca exista multe conditii restrictive: lipsa de logistica (calculatoare personale, acces la internet, multiple aplicatii care nu sunt facil de inteles, etc).

Astfel, un prim argument favorabil pentru invatarea online vizeaza capacitatea copilului de a avea acces la educatie in situatii precum criza "coronavirus", reprezentand un plus valoare fata de lipsa totala de educatie.

Un al doilea argument favorabil invatarii online se reflecta in capacitatea de a utiliza resursele disponibile in spatiul virtual, cu conditia ca profesorul, dar si elevul, sa detina cunostintele de IT necesare accesarii si utilizarii acestora.

De asemenea, prin stabilirea unor termene precise, invatarea online poate reprezenta si un mod de a disciplina elevul, prin ceea ce se numeste in limbaj modern "to do list", cu termene clare pentru predarea unor documente, teme, proiecte, etc.

In concluzie, consider ca invatarea online nu substituie scoala traditionala, ci reprezinta o "plasa" de sustinere a elevului in situatii exceptionale.

Explicație: