Răspuns :

Răspuns:

Veverita-am corpul suplu şi graţios, blana roșcată sau neagră pe spate și albă pe piept, o coadă foarte mare și stufoasă, picioarele posterioare puternice cu câte 5 degete, iar cele anterioare, mai mici cu câte 4 degete prevăzute cu gheare ascuţite neretractile, adaptate pentru viaţa preponderent arboricolă. Sunt un mamifer rozător.

aproximativ o jumătate de kilogram şi am lungimea de 30-40 de centimetri (inclusiv coada).

în libertate trăiesc până la 3 ani, iar în captivitate până la 7 ani.

în mod obişnuit mă hrănesc cu verdeţuri, seminţe de conifere, ghinde, jir, nuci, alune, muguri şi fructe. Primăvara rod coaja şi ling seva care se prelinge din rosătura ramurilor tinere, în special de mesteacăn.

Cerbul-este un mamifer erbivor din categoria rumegătoare, paricopitate (Artiodactyla). Familia Cervidae cuprinde circa 49 de specii, din care se mai pot aminti căprioara, renul și elanul. Caracteristice pentru cerb sunt coarnele ramificate care, de obicei, cresc numai la masculi și culoarea brun-roșcată, cu un accentuat dimorfism sexual.

Cerbii masculi sunt mai mari decât ciutele (femelele) și, spre deosebire de acestea, prezintă coarne caduce. Ca ordin de mărime, masculii au greutăți cuprinse între 180 – 300 kg, iar ciutele între 80 – 150 kg. Masculii pierd coarnele la începutul fiecărei luni martie, fenomen care se întinde, în funcție de vârsta și vigurozitatea fiecăruia dintre cerbi, chiar până în luna mai. La iezi , atunci când împlinesc vârsta de 1 an, în luna mai, începe creșterea primului rând de coarne, creștere care se termină în septembrie. Aceste coarne sunt, de regulă, sulițe lungi de 20–30 cm, fără rozete

Explicație: