Răspuns :

Răspuns:

Autorul își exprima în mod indirect gândurile, opiniile, sentimentele prin intermediul personajelor și a acțiunii.

În primul rand se remarca prezenta naratorului care este omniscient, Omniprezent, obiectiv deoarece relatarea este făcută la pers lll a.

Modul de expunere predominant este narațiunea.

În al doilea rand, acțiunea este structurata pe momente ale subiectului. Expozitiune, intriga, desfășurarea acțiunii, punct culminant și deznodământul.

Prezenta personajelor reprezinta o alta trăsătură ce încadrează opera în genul epic.

În concluzie, toate aceste trăsături încadrează opera literară citata in genul epic.

Bafta!

"Baltagul" de Mihail Sadoveanu. apartine genului epic deoarece prezinta toate particularitatile acestui gen literar.

In primul rand prezinta personajele care participa la actiunea romanului. Autorul isu exprima in mod indirect gandurile, ideile , sentimentele prin intermediul personajelor si al actiunii. Opera literara este gradata conform momentelor subiectului : expozitiune, intriga, punct culminant, desfasurarea actiunii si deznodamant.

In al doilea isi fac aparitia coordonatele spatiale si temporale ( "satul risipit pe rapi sub padurea de brad", "paraul Tarcaului", "intr-o balta a Jijiei intr-un loc care se chema Cristesti nu departe de targul Iasi ", " Trecuse vreme", " ii venise c-o sapatamana". )Modul de expunere predominant este naratiunea. Naratorul este de tip obiectiv, omniscient si omniprezent si nareaza la persoana alll-a.

In concluzie, opera literara "Baltagul " apartine genului epic.