Răspuns :

Răspuns:

Principalele criterii utilizate in selectia de personal:

Cunostintele tehnice – foarte multi specialisti in resurse umane si angajatori pun un accent deosebit pe lista cunostintelor tehnice din CV. Acestia se bazeaza pe faptul ca specializarea creste interesul vostru de a lucra in domeniul respectiv.

Motivarea – angajatorii incearca sa afle de ce vreti sa lucrati in compania lor si, in principal, pe postul respectiv. Este considerat un factor determinant pentru decizia de angajare. Explicati cu entuziasm motivele pentru care vreti sa lucrati in compania respectiva. O buna pregatire a interviului de angajare (care include si informarea despre companie si job), cat si o atitudine entuziasta, garanteaza sansele voastre de reusita.

Experienta – angajatorii acorda o importanta deosebita experientei in munca, in special in domeniul studiat. Obtinerea de job-uri de vara sau stagii constituie un atu important. Lucrarea de licenta, lucrarea de disertatie, cat si alte proiecte importante din parcursul vostru pot fi considerate experiente importante pentru angajatori.

Limbile straine – cunoasterea mai multor limbi straine este un atu oriunde in lume si in orice companie. Cunoasterea de limbi straine este, in general, evaluata in timpul interviului, prin teste sau discutii in limbile cunoscute.

Mobilitatea– companiile care lucreaza la nivel international acorda o atentie deosebita interesului candidatilor de a se deplasa dintr-o regiune in alta. Fara a fi obligatorie, demonstrarea interesului candidatilor pentru deplasarea in diferite regiuni va creste calitatea candidaturii voastre.

Creativitatea – foarte dificil de demonstrat intr-un interviu de angajare, angajatorii cauta sa evalueze capacitatea voastra creativa. Puteti sa demonstrati creativitatea voastra vorbind despre modalitatea prin care ati realizat anumite proiecte si ati organizat activitatile extrascolare.