Răspuns :
Bună! ❤️
Răspuns:
INTRODUCERE - definiția genului epic.
Genul epic totalitatea textelor literare, atât populare, cât și culte, în care autorul își exprima sentimentele în mod indirect prin intermediul personajelor special antrenate în derularea evenimentelor plasate într-un anumit timp și spațiu.
Fragmentul citat din opera ,,Limir-Împărat" de Ioan Slavici aparține genului epic, unde autorul își exprima în mod direct gândurile, emoțiile și sentimentele prin intermediul personajelor.
CUPRINS - prezentarea a doua argumente ce susțin încadrarea fragmentului citat în genul epic.
Un prim argument prin care susțin aceasta idee este reprezentata de faptul ca, modul de expunere prezent în fragment este narațiunea și descrierea.
Un alt argument prin care se justifica apartenența fragmentului la genul epic este prezenta indicilor spațiali și temporali. Clasificandu-se in specia genului epic, numita basm, timpul nu este redat cu exactitate. Prin formula inițială specifica basmului ,, a fost odata " se arata faptul ca acțiunea s-a petrecut într-un timp imemorabil.
In ceea ce privește spațiul în care se petrece acțiunea textului, acesta este într-o coliba, aceasta reprezentând de-asemenea un motiv specific basmului.
INCHEIRE - o concluzie generala cu privire la genul epic (se poate relua din introducere)
Așadar, prin argumentele prezentate anterior, susțin încadrarea fragmentului din opera ,,Limir-Împărat" de Ioan Slavici in genul epic, unde autorul își exprima sentimentele în mod indirect prin intermediul acțiunii și al personajelor care iau parte la desfășurarea acesteia.