Răspuns :

Drogurile in societateIn fiecare zi, pe tot cuprinsul globului pamantesc, milioane de oameni folosesc droguri. In mod surprinzator, de cele mai multe ori, folosim droguri atunci cand consumam ceai sau cafea, sau in cazul multor adulti, un pahar cu vin ce ne relaxeaza. 


Ca si alte droguri, cafeina din ceai, cafea sau din alte bauturi racoritoare cum ar fi Coca-Cola, sau alcoolul din vin sib ere sunt substante care modifica functionarea normal a organismului. Folosite cumpatat, aceste droguri sunt relativ inoffensive si in multe zone ale lumii perfect legale.
Una dintre consecintele cele mai grave ale consumului de droguri si alcool este cresterea criminalitatii. Pentru a-si procura banii necesari pentru droguri sau alcool dependentii pot ajunge pana la furturi, crima si prostitutie.
Statisticile arata ca excesivul consum de alcool (urmat apoi de droguri), este corelat cu 50% dintre cazurile de sinucidere, 80% din crime, 30% dintre accidentele rutiere grave si circa 15% din cazurile de inec.Studiile realizate in ultimii ani indica faptul ca drogurile si alcoolul sunt principalele vinovate de cresterea criminalitatii. Datorita pretului ridicat al stupefiantelor, toxicomanii ajung sa devasteze magazine, sa fure automobile sau sa atace si sa jefuiasca trecatorii pentru a-si procura banii necesari obtinerii drogurilor. Violenta tinerilor se manifesta atat in cadrul institutiilor de invatamant cat si in strada, in cartiere, peste tot unde poate lua o forma organizata - gasti sau bande. 
Violenta, consumul de droguri si alcool se determina reciproc si sunt motivate de curiozitate, nevoia de distractie, de integrare sociala, teribilism, probleme emotionale sau fizice.