Răspuns :

În ceea ce privește dictaturile, aici principiul separației puterilor nu își găsește aplicare, pentru că puterea legislativă și cea executivă se află de cele mai multe ori în aceeași mână, iar independența sistemului juridic este limitată sau chiar încălcată complet. În loc de a separa cele trei puteri - legislativă, juridică și executivă - , statul dictatorial se comportă după principiul (exemplificativ) "eu dau legea, eu te judec, și tot eu te supun la pedeapsă".

Puterile in stat sunt judecatoreasca (Tribunalul), legislativa (Parlamentul) si puterea executiva (Guvernul).
Aceste 3 puteri trebuie sa coexiste separate deoarece in cazul insumarii acestora in mana unei singure persoane, ori a uni mic grup de persoane poate sa se instaureze dictatura sau un regim politic autoritar. 
Aceste regimuri politice au in primul rand ca scom eliminarea oricarei libertati cetatenesti (de ex. libertatea cuvantului, libertatea presei, libertatea de intrunire, dreptul de a vota liber  etc.).
In cazul regimurilor totalitare viata cetateanului este dirijata, liberul arbitru este anulat, sters astfel incat destinul lui nu reprezinta decat un numar in marele plan al dominarii maselor populare.