Răspuns :

*Pronumele negativ este partea de vorbire flexibilă care ține locul unui obiect prezentat ca inexistent

Exemplu: nimeni, nimic, niciunul


*Pronumele relativ este deosebit de toate celelalte pronume prin faptul că nu numai se referă la un substantiv, la alt pronume sau la o propoziție, reluându-le sau anticipându-le, ci în același timp introduce o propoziție subordonată, fiind parte de propoziție în aceasta.

Exemplu : care, cine, ce, ceea ce, cat


*Locuțiunea adverbială este un grup de cuvinte cu înțeles unitar care se comportă, din punct de vedere gramatical, ca un adverb

Ele pot fi : de mod: pe de rost, incet-incet, de asemenea etc.de timp: zi de zi, de-a pururea, pe inserate, in veci etc.de loc: la dreapta, in mijloc, din loc in loc etc.nehotarate: cine știe cand, cine știe cum, te miri cum etc

Pronumele negativ este partea de vorbire flexibila care tine locul unui obiect prezentat ca inexistent.Din acest motiv apare in propozitii negative.
Pronumele negativ se clasifica asa :
-pronume simple:nimeni,nimic..
-pronume compuse:niciunul,niciuna..
Pronumele relativ este deosebit de toate celelalte pronume prin faptul ca nu numai se refera la un substantiv, la alt pronume sau la o propozitie, reluandu-le sau anticipandu-le, ci in acelasi timp introduce o propozitie subordonata, fiind parte de propozitie în aceasta.
Formele pronumelui relativ sunt:
-care,cine,ce,ceea ce,cat,cata,cati,cate....
Locutiunea adverbiala este un grup de cuvinte cu inteles unitar care se comporta din punct de vedere gramatical ca un adverb.Pot fi:
-de mod:pe de rost,de asemenea
-de timp:zi de zi ,in veci
-de loc:la dreapta,la stanga, in mijloc
-nehotarate:cine stie cand, cine stie cum ,te miri cum