Răspuns :

Cunoasterea de sine reprezinta o datorie a omului; el este dator ,inainte de toate, sa se cunoasca pe sine. Cunoasterea celorlalti si a lumii incepe cu cunoasterea de sine.
In primul rand, a te cunoaste pe tine insuti inseamna a capata incredere in fortele proprii, acceptarea defectelor, nu doar a calitatilor ,si a fi constient de perechea bine-rau existenta in fiecare. Astfel, daca te cunosti pe tine, iti cunosti limitele, esti capabil sa interactionezi armonios cu cei din jurul tau, si iti poti invinge temerile. De exemplu, daca ti-e teama de a vorbi in public , de a tine discursuri, prin cunoasterea propriei persoane vei gasi cumva forta de a trece peste asta si a reusi.
In al doilea rand, cunoasterea de sine constituie un punct de plecare in construirea unei motivatii puternice. De asemenea, aceasta cunoastere te poate determina incotro iti indrepti pasii. De exemplu, ca elev de liceu, prin cunoasterea sau descoperirea abilitatilor ,aptitudinilor de care dispui, poti decide ce facultate vei urma in viitor, fiind motivat sa ajungi acolo.
In concluzie, a te cunoaste este foarte important pentru ca asa vei gasi un tel de urmat si vei fi capabil sa ii cunosti pe cei din jurul tau, indivizii acestei lumi fiind, in mod inconstient, interconectati.