Răspuns :

Muzica are puterea de a ne influența pe plan cultural, moral și emoțional societatea. Astfel, cu cât devenim mai intenționați cu sunetele, mesajele și stările de spirit pe care le creăm și le eliberăm prin muzica noastră, cu atât vom deveni mai puternici în a avea impacturi pozitive profunde.

Muzica este un limbaj expresiv al culturii. Deseori spune o poveste, exprimă emoție sau împărtășește idei cu o societate. ... Muzica reflectă caracteristicile culturale ale unei societăți. De exemplu, în America în jurul celui de-al Doilea Război Mondial, muzica big band a fost folosită pentru a exprima patriotismul.

Deși majoritatea oamenilor au propria lor preferință cu privire la tipul de muzică pe care le place să asculte, fiecare cultură poate fi de acord că melodiile sunt o parte importantă a vieții prin exprimarea noastră ca ființe umane. Apreciind forma de artă, facilitează unirea și relaționarea cu alții care sunt diferiți de noi înșine.

Studiile de cercetare au demonstrat deja că muzica ajută la creșterea concentrării; blochează zgomotul extern, reduce stresul și anxietatea și sporește creativitatea. Pot asculta aceeași melodie de ani de zile. Tratez muzica ca pe o modalitate de a scăpa de realitate, de a mă scufunda în visele mele, de a asculta sinele interior și de a vindeca durerea emoțională

La fel ca limbajul, rădăcinile muzicii pot fi în trăsăturile inerente comune ale creierului nostru social, permițându-ne să comunicăm cu ceilalți. De la dezvoltarea sa, muzica a îndeplinit multe alte roluri importante pentru oameni. ... Folosim muzică pentru că ne extinde contactul social comunicativ unul cu celălalt.