Răspuns :
Răspuns:
O sa incerc sa te luminez!
In primul rand ca sa ne putem exprima opinia asupra schimbarii legilor intr-un stat democrat, ar trebui sa stim ce sunt acestea. Legile sunt un grup compact de reguli scrise de conduita care descriu sau regleaza relatiile specifice intre persoane sau organizatii, precum si masurile destinate a pedepsi pe cei care le incalca.
In tara noastra in Constitutie la art. 74, aliniatul 1 este specificat faptul ca cetățenii au dreptul să inițieze proiecte de lege, susținute cu o listă cu cel puțin 100.000 semnături. ( nu intelege rin acest lucru ca orice cetatean poate face aceasta!)
Asadar, intr-un stat democratic legile pot fi schimbate dupa ce s-a constatat ca acestea nu sunt intocmite corect sau au nevoie de schimbari radicale in textul de lege De asemenea legile sunt facute pentru a fi respectate, dar ... vei vedea cand vei mai creste, ca intotdeauna se gasesc mijjloace sau "portite" de interpretare a textului de lege pentru a fi in avantajul sau in favaoarea unui grup de interese politice sau sociale ( toate acestea pot fi utilizate de oamenii abilitati - avocati, procurori, judecatori, intr-un cuvant magistratii)
Consider ca un cetatean obisnuit al unui stat democratic pe langa drepturi are si responsabilitati, una dintre ele fiind aceea de a respecta legile !! Este adevarat ca nu toti cunoastem Codul civil, comercial, penal, dar avem responsabilitatea de a respecta cu strictete legea! Altfel... am trai in haos, anarhie!
Explicație: