Răspuns :

Răspuns:

Orice animal are suficientă inteligență cât să poată supraviețui și să poată lăsa urmași. De la cele mai mici organisme unicelulare până la cel mai mare mamifer, animalele știu cum să-și procure hrană, cum să se apere de prădători, cum să-și găsească parteneri. Unele animalele aflate mai sus pe scara evoluției știu să-și găsească sau să-și construiască un adăpost sau arme rudimentare. Majoritatea acestor comportamente sunt puse pe seama instinctului, totuși unele animale au mai mare succes în viață decât altele, și nu instinctul singur poate fi responsabil pentru asta, ci el se sprijină și pe o capacitate de învățare și analizare a situațiilor ivite, adică pe o inteligență rudimentară.

Unele animale au o capacitate de învățare, analiză și rezolvare e problemelor mult mai mare decât media: cimpanzeul, câinele, delfinul, cioara, elefantul, șobolanul, porcul.

De exemplu, ciorile. Inteligenţa ciorilor a fost demonstrată ştiinţific de cercetători după ce păsările participante la experimente au fost capabile să asambleze unelte funcţionale din două sau mai multe componente nefuncţionale, o abilitate observată anterior doar la oameni şi maimuţe mari. Descoperirea este remarcabilă întrucât ciorile nu au beneficiat de asistenţă sau de dresaj pentru realizarea acestor combinaţii, ci şi-au dat seama singure!