1)Explică,în 50_80 de cuvinte,relația dintre a doua ilustrație și textul dat .2)Redactează,în 60_100 de cuvinte,un text care să susțină unul dintre punctele de vedere de mai sus,valorificând recenzia la cartea"Circe" .Ștefania și Claudiu discută despre afirmația autorului D.H.Lawrence.Ștefania:Mitul este povestea sacră ce reface experiență oamenirii Claudiu:Experiență oamenilor are că punct de plecare miturile primordiale .3)Cuvântul din paranteză în secvența"Condițiile noastre materiale ne asigura(un) confort moderat"este:a)articol nehotărât;b)articol. posesiv_gwnitival;c)articol hotărât;d)adjectiv pronominal nehotărât .4)Conține numai pronume personale seria:a) ne(asigurau),mele;b)noastre,mele;c)mea,m_(am născut);d)ne(așeza),ne(lăsa).

1Explicăîn 5080 De Cuvinterelația Dintre A Doua Ilustrație Și Textul Dat 2Redacteazăîn 60100 De Cuvinteun Text Care Să Susțină Unul Dintre Punctele De Vedere De class=

Răspuns :

1) Explică relația dintre a doua ilustrație și textul dat

Relația dintre a doua ilustrație și textul dat este aceea că în amândouă este vorba despre Circe, zeița vrăjitoriei care l-a vrăjit pe Ulise de a rămas pe insula ei timp de un an.

În poză se vede Circe pe insula ei înconjurată de un leu și de porci, așa cum este scris în text, cum că era doar cu aceste animale când a ajuns Ulise la ea.

2) Redactează un text care să susțină unul dintre punctele de vedere ale Ștefaniei:

"Mitul este povestea sacră ce reface experiența oamenirii".

Eu cred că este adevărat ceea ce spune Ștefania și din ce am citit în text, pentru că de când lumea există pe pământ, oamenii se comportă la fel, doar că mitul despre unii eroi antici, despre zei, zeițe ori vrajitoare este unul fabulos, în care oamenii cred.

De-a lungul istoriei literaturii, mitul ca poveste sacră s-a transformat în credință populară și din această cauză el dăinuie, refăcându-se astfel experiența omenirii.

3) Cuvântul din paranteză în secvența "Condițiile noastre materiale ne asigură (un) confort moderat", este:

a) articol nehotărât;

b) articol posesiv-genitival;

c) articol hotărât;

d) adjectiv pronominal nehotărât.

4) Conține numai pronume personale seria:

a) ne (asigurau), mele;

b) noastre, mele;

c) mea, m-(am născut);

d) ne (așeza), ne lăsa).