VA ROOOG!!! IMI TREBUIE PANA LA SI 45 DACA SE POATE !!!!! Redactati un eseu de o pagina pe tema: "importanta sarbatorii Invierea Domnului" , in care sa evidentiati necesitatea legaturii credinciosului cu duhovnicul sau, importanta postului , milosteniei, spovedaniei si a impartasaniei im demersul catre propria mantuire​

Răspuns :

Răspuns:

cateva idei...

Învierea Domnului, numită şi sărbătoarea Paştilor, adică ziua în care răul şi viclenia vor fi lăsate deoparte, îmbrăcând haina adevărului şi a bucuriei, este cea mai veche sărbătoare a creştinătăţii.

Este sărbătoarea care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

Sărbătoarea Paştelui este considerată sărbătoarea bucuriei O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul "Hristos a înviat!", la care se răspunde cu "Adevărat a înviat!".

Duhovnicul se afla in stransa legatura cu misiunea sacramentala, sfintitoare si mantuitoare a Bisericii. Iisus Hristos inaltat la ceruri isi continua lucrarea Lui mantuitoare.

Exercitarea duhovniciei are loc prin intreaga viata pastorala a parohiei, dar ea se exercita in mod exceptional in scaunul Spovedaniei, numit si scaunul duhovniciei. Aici vin credinciosii ca la un medic, spre a se despovara de grijile, apasarile, nelinistile si suferintele lor, dorind sa puna un nou inceput in viata lor.

   Prin urmare, in scaunul Spovedaniei preotul are calitatea unui doctor sufletesc, calitate pe care o primeste de la Hristos Insusi, Care este Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre. In actul Spovedaniei are loc un dialog direct si viu intre preotul duhovnic si credinciosul care se  marturisteste. Duhovnicul asuma in actul spovedaniei viata fiului sau duhovnicesc.

Astfel, Spovedania este o necesitate in viata Bisericii, in general, si a credinciosului, in special mai ales in perioada Invierii Domnului.

Postul este o fapta de virtute, un exercitiu de infranare a poftelor trupului si de intarire a vointei, o forma de pocainta, deci mijloc de mantuire. Dar in acelasi timp, si un act de cult, adica o fapta de cinstire a lui Dumnezeu, pentru ca el este o jertfa, adica o renuntare de buna voie la ceva care ne este ingaduit, izvorata din iubirea si respectul pe care il avem fata de Dumnezeu.

Postul foloseste si sufletului si trupului, pentru ca intareste trupul, in acelasi timp usureaza si curateste sufletul. Pastreaza sanatatea trupului si da aripi sufletului. Insusi Mantuitorul ne invata cum sa postim si ne spune ca diavolul nu poate fi izgonit decat cu post si rugaciune.

Postul Pastelui, ,,Postul Mare” sau ,,Păresimile” este postul dinaintea Pastelui. E asezat în cinstea Patimilor Domnului si ne aminteste de postul de patruzeci de zile al Mantuitorului in pustie, inainte de a iesi in lume pentru propovaduirea Evangheliei. E totodata vreme de pregatire, prin post, rugaciune si pocainta, pentru apropierea cu vrednicie de Sfantul Trup si Sange, intrucat, de obicei, la Pasti se impartasesc toti credinciosii. Tine sapte saptamani.

Respectarea postului este o datorie a bunului crestin, care este cuprinsa in porunca a doua a Bisericii. Sfintele Sinoade si randuielile date de Sfintii Parinti pedepsesc cu asprime pe cei care nu pazesc posturile. Dar trebuie sa postim nu numai cu trupul, ci si cu sufletul. Adica nu numai mancand de post, ci si infranandu-ne totodata de la patimi, pacate si ispite.

Explicație:

Răspuns:

Întrebare: De ce este importantă învierea lui Iisus Hristos?

Răspuns: Învierea lui Iisus este importantă din mai multe motive. În primul rând, ea mărturiseşte despre puterea imensă a lui Dumnezeu. A crede în înviere înseamnă a crede în Dumnezeu. Dacă Dumnezeu există, şi dacă a creat universul şi are toată puterea asupra lui, atunci El are puterea de a învia din morţi. Dacă El nu are o astfel de putere, El nu este Dumnezeul vrednic de credinţa şi închinarea noastră. Doar El care a creat viaţa, poate aduce învierea după moarte; doar El poate învinge grozăvia morţii, poate îndepărta boldul ei şi biruinţa mormântului (1 Corinteni 15:54-55). Prin învierea lui Iisus din mormânt, Dumnezeu ne aduce aminte de suveranitatea Sa absolută asupra vieţii şi a morţii.În al doilea rând, învierea lui Iisus este o mărturie şi o dovadă pentru învierea oamenilor, acesta fiind un adevăr de bază al credinţei creştine. Spre deosebire de celelalte religii, doar creştinismul are un fondator care transcende moartea şi care promite că urmaşii Lui vor face acelaşi lucru. Toate celelalte religii au fost întemeiate de oameni şi profeţi, ai căror sfârşit era mormântul. Ca şi creştini, găsim mângâiere în faptul că Dumnezeul nostru a devenit om, a murit pentru păcatele noastre şi a fost înviat a treia zi. Mormântul nu L-a putut ţine. El trăieşte şi astăzi stă la dreapta lui Dumnezeu Tatăl în cer În 1 Corinteni 15, Pavel explică în detaliu importanţa învierii lui Hristos. Unii oameni din Corint nu credeau în învierea din morţi, de aceea în acest capitol, Pavel enumeră şase consecinţe dezastruoase dacă nu a avut loc învierea: 1) predicarea lui Hristos ar fi lipsită de sens (v. 14); 2) credinţa în Hristos ar fi zadarnică (v. 14); toţi martorii şi propovăduitorii învierii ar fi mincinoşi (v. 15); 4) nimeni nu ar fi răscumpărat de păcat (v. 17); 5) toţi credincioşii din trecut au pierit (v. 18); 6) crestinii ar fi cei mai jalnici oameni de pe pământ (v. 19). Însă, Hristos a înviat cu adevărat din morţi şi a devenit “pârga celor adormiţi” (v. 20), oferind siguranţa că noi Îl vom urma în înviere.

Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, Biblia, garantează învierea credinciosului atunci când Iisus Cristos va veni pentru a-Şi lua Trupul (Biserica), la răpire. Această speranţă şi siguranţă rezultă într-o cântare măreaţă şi triumfătoare pe care Pavel o scrie în 1 Corinteni 15:55: “Unde îţi este biruinţa, moarte? Unde iţi este boldul, moarte?”

Cum se leagă aceste versete concludente de importanţa învierii? Pavel răspunde: “căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică” (v. 58). El ne reaminteşte un lucru: deoarece ştim că vom fi înviaţi într-o viaţă nouă, putem suferi prigoniri şi necazuri pentru Hristos (vv. 29-31) aşa cum El a suferit. Putem urma exemplul miilor de martiri din întreaga istorie care au renunţat cu bucurie la viaţa lor pe pământ pentru viaţa veşnică, după înviere.

Învierea este o victorie triumfătoare şi glorioasă pentru fiecare credincios. Iisus Hristos a murit, a fost îngropat şi a înviat a treia zi după Scripturi. Şi El vine iarăşi! Cei morţi în Hristos vor fi răpiţi, iar cei care rămân în viaţă până la venirea Lui vor fi schimbaţi într-o clipă şi vor primi trupuri noi şi glorioase (1 Tesaloniceni 4:13-18). De ce este importantă învierea lui Iisus Hristos pentru mântuire? Ea demonstrează că Dumnezeu a acceptat jertfa lui Iisus pentru noi. Ea dovedeşte că Dumnezeu are puterea de a învia din morţi. De asemenea, ne garantează că cei care cred în Hristos nu vor rămâne morţi, ci vor fi înviaţi pentru viaţa veşnică. Aceasta este speranţa noastră binecuvântată!

Explicație:

Eu ti am dat mai multe informații si am răspuns si la intrebarea care mi ai pus o . sper ca te am ajutat .paste fericit !