Răspuns :

Răspuns:

zorii sâmbetei de după incendiul din clubul Colectiv, doar 10 dintre cei 27 care muriseră până atunci fuseseră identificați. Familii, prieteni și colegi încă sperau că ai lor nu sunt la Institutul de Medicină Legală. Îi căutau prin spitale, îi sunau, le distribuiau fotografiile pe Facebook. Circulau chipuri de liceeni și studenți, fotografi de concerte și muzicieni. Curgeau sute de comentarii și mesaje în care prietenii întrebau: „Ești bine?”. Ca într‑o regrupare după război, oamenii care știau că ascultă aceeași muzică și că ar fi putut să fie vineri seara în club se căutau și se asigurau că mai sunt. Printre imagini era și poza unui bărbat slab, cu mustață și sprâncene negre tăciune, păr des și lung până la umeri, care purta blugi albaștri și un tricou negru din care i se ițea părul de pe piept. Mijea ochii la fotograf și își ținea ochelarii în mâna dreaptă.

„Dacă îl cunoașteți pe Nelu Tilie (în fotografie este cel din stânga, cu plete și mustață) și știți ceva despre starea lui, dați un semn!”, scrisese pe Facebook un organizator de concerte rock. „Şi el a fost ieri seară la Colectiv.” Au urmat sute de redistribuiri, în timp ce televiziunile vuiau și difuzau obsesiv The Day We Die, una dintre piesele formației Goodbye to Gravity (GtG) care concertase în acea noapte de vineri, 30 octombrie 2015. Se spuneau poveștile unora dintre cei care muriseră – a chitaristului GtG, Mihai Alexandru, și a iubitei lui, Cătălina Ioniță, amândoi arhitecți, a toboșarului Adrian Rugină despre care se spunea că s‑ar fi întors în club ca să‑i salveze pe alții și n‑a mai ieșit.

În jurul prânzului, numele lui Nelu Tilie a apărut scris cu cariocă neagră pe ușa IML, al 11–lea pe lista identificaților. Era între Radu Paladă, un pilot care abia împlinise 35 ani și Vlad Ţelea, al doilea chitarist al GtG. La 48 de ani împliniți în iulie, Tilie era cel mai în vârstă dintre cei care muriseră în Colectiv. Deși nu avea profil de Facebook, vestea a ajuns

ASTA AM GASIT