Răspuns :
Răspuns:
In cautarea raspunsurilor la marile intrebari pe care fiecare om si le pune, in felul si la randul sau, cred ca greseala ocupa un loc special. Ori de care ori privim in urma, ne clasificam faptele si deciziile in "corecte" si "gresite", incercand sa invatam din ele, sa valorificam ce a fost bine si sa nu mai repetam erorile trecutului. Intr-un fel bizar insa, viata ofera compensatii, iar din greseli ajungem sa invatam mai mult decat din lucrurile de care suntem uneori atat de mandri.
In primul rand, greseala ne face constienti fe lipsurile noastre, ne pune in situatia de a privi lucrurile in profunzime si de a cauta solutii reale la problemele cu care ne confruntam. O greseala iti creeaza ocazia speciala de a repeta o sitiatie, pana cand ajungi sa o intelegi. sa intelegi ratiunea interioara a lucrurilor, sa te intelegi pe tine. Succesil, cand se datoreaza unei combinatii fericite, dar intamplatoare, nu te invata nimic. Greseala te invata, te educa, te face mai intelept.
In al doilea rand, greseala ne face mai umani, mai umili, ne apropie de conditia noastra de muritori. Sentimentul de a face totul perfect, dupa regulile succesului, ne alimenteaza orgoliul, descurajandu-ne sa evoluam, odata ce ne simtim atat de aproape de perfectiune.
In concluzie, trebuie sa acceptam ca greseala face parte din experientele noastre de invatare, ca ne ajuta sa evoluam.