Răspuns :
Răspuns:
Ipoteza
Cartea, o lume în așteptare dezvăluită prin lectură
Încă din cele mai vechi timpuri, omul a simțit nevoia să exprime bogăția de trăiri, sentimente, concepte și idei, întreaga sa ardere interioară. Au luat astfel naștere cărțile, aceste oglinzi ale sufletului, rod al imaginației și al fanteziei creatoare. Născute din truda, răbdarea și pasiunea omului, cărțile ne stau la căpătâi, luminându-ne sufletul, îmbogățindu-ne cunoștințele, dezvoltându-ne gândirea.
În opinia mea, cartea cu splendorile cuprinse în ea și implicit lectura trec poate mai neobservate din cauza altor surse informative din zilele noastre, cum sunt radioul, televiziunea, internetul, care au unele avantaje față de lectura unei cărți. Dar discreția acestui prieten tăcut care este cartea, ce vorbește doar când îl întrebi, nu trebuie văzută ca o…
...
Importanța lecturii în viață, pornind de la afirmați lui Nicolae Manolescu: A citi înseamnă a învăța...
Acesta este un text argumentativ despre importanța lecturii în viață, pornind de la următoarea afirmație a lui Nicolae Manolescu: „ A citi înseamnă a învăța. E o formă de experiență sau, mai bine zis, un multiplicator pentru experiențele noastre: căci dacă ne-am mărgini la ceea ce putem trăi sau vedea în jurul nostru într-o viață de om, am fi foarte săraci”. Eseul argumentativ despre importanța lecturii în viață reprezintă o variantă de rezolvare pentru subiectul de Bacalaureat primit de elevi în sesiunea august-septembrie, din 30.08.2010.
Lectura reprezintă o formă de petrecere a timpului liber care nu numai că detensionează și relaxează, ci și educă și dezvoltă mental. Din punctul meu de vedere, afirmația lui Nicolae Manolescu este perfect valabilă deoarece, deși este vizibil faptul că în ziua de azi lectura nu mai…
...
Rolul lecturii în viața tinerilor
„Text argumentativ despre rolul lecturii în viața tinerilor” este un eseu argumentativ care susține importanta lecturii în viața tinerilor.