Răspuns :
Explicație:
Formularea principiilor mecanicii clasice.
Formularea principiilor mecanicii clasice.Teoria gravitaţiei.
Formularea principiilor mecanicii clasice.Teoria gravitaţiei.Introducerea calculului diferenţial şi integral ca instrument matematic de rezolvare a unor probleme complexe de fizică dar nu numai.
Formularea principiilor mecanicii clasice.Teoria gravitaţiei.Introducerea calculului diferenţial şi integral ca instrument matematic de rezolvare a unor probleme complexe de fizică dar nu numai.Principiile mecanicii newtoniene numită şi mecanica clasică reprezintă setul minimal de axiome pe care se bazează legile şi teoremele mecanicii care descriu mişcarea sistemelor mecanice macroscopice de la cele mai simple la cele mai complexe. Principiile mecanicii nu pot fi demonstrate dar validitatea lor este confirmată de totalitatea consecinţelor lor care se verifică practic.
Formularea principiilor mecanicii clasice.Teoria gravitaţiei.Introducerea calculului diferenţial şi integral ca instrument matematic de rezolvare a unor probleme complexe de fizică dar nu numai.Principiile mecanicii newtoniene numită şi mecanica clasică reprezintă setul minimal de axiome pe care se bazează legile şi teoremele mecanicii care descriu mişcarea sistemelor mecanice macroscopice de la cele mai simple la cele mai complexe. Principiile mecanicii nu pot fi demonstrate dar validitatea lor este confirmată de totalitatea consecinţelor lor care se verifică practic.Mecanica lui Newton se mai numeşte mecanică clasică deoarece descrie corect mişcarea unui sistem la viteze mici comparativ cu viteza luminii, situaţie în care se încadrează aproape toate cazurile cu care avem de a face în viaţa cotidiană cât şi în bună măsură mişcarea Pământului şi a celorlate planete ale sistemului nostru solar. La viteze apropiate de viteza luminii, mecanica lui Newton nu mai descrie corect realitatea fenomenelor mecanice, cazurile acestea fiind tratate în cadrul Teoriei Relativităţii Restrânse elaborată de Albert Einstein în 1905, teorie care include mecanica clasică ca şi caz particular.
Formularea principiilor mecanicii clasice.Teoria gravitaţiei.Introducerea calculului diferenţial şi integral ca instrument matematic de rezolvare a unor probleme complexe de fizică dar nu numai.Principiile mecanicii newtoniene numită şi mecanica clasică reprezintă setul minimal de axiome pe care se bazează legile şi teoremele mecanicii care descriu mişcarea sistemelor mecanice macroscopice de la cele mai simple la cele mai complexe. Principiile mecanicii nu pot fi demonstrate dar validitatea lor este confirmată de totalitatea consecinţelor lor care se verifică practic.Mecanica lui Newton se mai numeşte mecanică clasică deoarece descrie corect mişcarea unui sistem la viteze mici comparativ cu viteza luminii, situaţie în care se încadrează aproape toate cazurile cu care avem de a face în viaţa cotidiană cât şi în bună măsură mişcarea Pământului şi a celorlate planete ale sistemului nostru solar. La viteze apropiate de viteza luminii, mecanica lui Newton nu mai descrie corect realitatea fenomenelor mecanice, cazurile acestea fiind tratate în cadrul Teoriei Relativităţii Restrânse elaborată de Albert Einstein în 1905, teorie care include mecanica clasică ca şi caz particular.În cartea sa ,,Principiile matematice ale filosofiei naturale'', Isaac Newton discută primele 3 principii ale mecanicii. La acestea se mai adaugă încă două, fiind general accepatat azi faptul că la baza mecanicii clasice stau 5 principii. Acestea vor fi discutate în continuare.