Răspuns :

Explicație:

Viaţa modernă nu poate fi concepută fără energie electrică. Astfel, cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate dacă nu ar fi existat energia electrică. Aceasta e folosită pretutindeni. Presupunând că, brusc, am fi lipsiţi de energie, iată ce s-ar întâmpla :

lipsa luminii electrice;

căderea sistemelor informatice;

probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.);  cele care vor rămâne, vor putea fi folosite doar în timpul zilei la capacitate maximă (lipsa luminii pentru faruri);

un gol imens în domeniul comunicării (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internetul).

In concluzie,omul are mare nevoie de energie electrica,deoarece  prin intermediul acesteia putem vedea,putem calatori cu trenul,tramvaiul,avionul,putem comunica cu persoanele aflate in alte orase sau tari cu ajutorul telefonului sau internetului care functioneaza pe baza de energie  electrica,suntem informati de tot ceea ce se intampla in jurul nostru prin intermediul TV si aparatelor radio care de asemenea functioneaza tot pe baza de energie electrica.

  Modalităţi de producere a energiei electrice.

Există numeroase modalităţi de producere a energiei. Dintre acestea le amintesc pe cele alternative :

Energia solară - intens mediatizată ca o sursă de energie nepoluantă şi gratuită, aceasta e departe de a furniza suficientă putere electrică;

Energia eoliană - principalele caracteristici: energie puţină, nu e constantă;

Energia mareelor;

Energia geotermală.

Cele mai răspândite căi de producere a energiei electrice sunt prin intermediul hirdrocentralelor, termocentralelor si a atomocentralelor.

.Tendinte la nivel mondial

GENI-Global Energy Network Institute reprezinta un institute la nivel mondial,non-profit ce are scop gasirea de solutii pentru problemele energetice globale.

   În acest sens institutul are în vedere realizarea unui proiect la scară mondială ce presupune conectarea tuturor reţelelor de energie deja existente, realizându-se astfel o reţea mondială. Aceasta s-a constatat a fi prioritatea numarul 1 la nivel planetar, în urma unui studiu efectuat la nivel global. Acest studiu punea următoarea întrebare:

    Cum facem întreaga lume sa lucreze 100% pentru umanitate, în cel mai scurt timp posibil prin cooperare spontană fără a afecta negativ natura şi fără a se creea dezavantaje pentru nimeni?

     Acum doua decenii s-a ajuns la concluzia că o furnizare suficientă de electricitate asigură un standard decent de viaţă.

    Astăzi, apelând la sursele de energie ale planetei, nevoile întregii umanităţi pot fi îndeplinite.

  Beneficiile acestui proiect sunt enorme şi dovedite. Proiectul cuprinde 190 de naţiuni care urmează să coopereze zilnic pentru beneficiul general.

    Interconectarea reţelelor electrice între ţări şi continente va avea un impact pozitiv net imens asupra planetei.