Se dă textul:
Despre joc și joacă putem vorbi oriunde și oricând. La orice vârstă, în orice generație au existat jocuri. [...] Ce se întâmplă astăzi? Se mai joacă copiii? Da, se joacă, și încă sunt foarte activi și implicați în ceea ce numesc ei joc. Doar că mare parte din aceste jocuri nu se mai întâmplă în timp real, față în față, ci într-un timp virtual, într-o succesiune de momente. Spre deosebire de jocurile anterioare, care aveau totuși un caracter stereotip, permițând un minimum de improvizație, dar puneau accent pe relație, pe reguli, pe spiritul de echipă, aceste jocuri online au un caracter foarte creativ, se transformă pe măsură ce sunt jucate, îl solicită pe copil din punct de vedere intelectual, dar și emoțional pentru că trăirile sunt foarte intense.


[...]


Principala particularitate a jocului este că permite apropierea copilului de realitate cu mijloacele sale. Primul beneficiu nu este de natură cognitivă în sensul învățării clasice, ci unul în sensul dezvoltării emoționale și maturizării copilului în adaptarea sa socială. Jocul îi permite să înțeleagă, să repete, să creeze, să strice, să repare, să simtă multe din experiențele pe care le vede în jurul său și le trăiește. Este absolut necesar ca un copil să aibă capacitatea de a se juca și de a pune în joc o parte din universul său interior.


(“Timp pentru joc” de Cristina CĂLĂRĂŞANU)


Redactează un text de 150 – 300 de cuvinte în care să argumentezi importanța jocului în viața oamenilor, valorificând informațiile din textul de mai sus.


În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:


§ să formulezi ipoteza/ propria opinie față de problematica pusă în discuție;


§ să dezvolți două argumente relevante pentru tema pusă în discuție;


§ să formulezi o concluzie pertinentă;


§ să respecți limita de spațiu indicată.


§ să utilizezi minimum 5 conectori.

OFER CORONITA!!!