Răspuns :
Răspuns:
Bacteriile ca forme de viata!
Explicație:
Bacteriile au fost printre primele forme de viață care au apărut pe Pământ și sunt prezente în majoritatea habitatelor existente. Se regăsesc în sol, apă, izvoare termale, deșeuri radioactive, chiar și la adâncimi mari din scoarța terestră. Bacteriile trăiesc în relații de simbioză sau sunt uneori paraziți ai plantelor și animalelor.
Răspuns:
Sunt considerate cele mai vechi forme de viata de pe Pamant (cca. 4 miliarde de ani), constituind primele organisme cu structura celulara. Se caracterizeaza prin complexitatea metabolica si o mare capacitate de adaptare.
Bacteriile cuprind (in functie de sistemul de clasificare) doua grupe: Archaebacteria (bacteriile vechi) si Eubacteria (bacteriile adevarate).
– Arhebacteriile (grup de bacterii care prezinta un metabolism adaptat conditiilor ce au existat pe pamant in perioada aparitiei vietii), constituie un grup restrans care traieste in medii lipsite de oxigen. Sunt metanogene, care produc gaz metan, halo-file, care traiesc in medii bogate in saruri si termoacidofile, care sunt capabile sa traiasca in medii acide si cu temperatura foarte ridicata (90°C).
– Eubacteriile, cuprind bacteriile propriu-zise, autotrofe (fotosintetizante, chemosintetizante) heterotrofe (saprofite, parazite) si cianobacteriile (fotosintetizante, izolate sau reunite in colonii, sferice sau filamentoase).